(xx) Ervaring van Patrick met SCDS

Als je rechtsboven de ‘rubriek’ ‘e-het verhaal van Patrick’ hebt geklikt, zie je (hieonder) in chronologische volgorde mijn ervaringen van mijn eerste diagnose tot ruime tijd na mijn operatie.

Een waarschuwing vooraf: ik ben niet het grootste succesverhaal van een SCDS operatie volgens mij. Ik ken ook meerdere patiënten bij wie het herstel veel vlotter en succesvoller is verlopen. Zie bijvoorbeeld ook het verhaal van Tineke. Ook zijn mijn eerste dagen na de operatie veel heftiger geweest dan gemiddeld. Laat je dus vooral niet afschrikken door mijn verhaal en maak in overleg met je arts een eigen afweging.

Hoewel mijn herstel zwaar is en het resultaat mij vooralsnog tegenvalt, ben ik nog steeds beter af dan vóór de operatie. Mijn verwachtingen waren achteraf gezien wellicht te positief, maar ik heb er geen spijt van dat ik de operatie had gedaan. Niets doen was voor mij ook geen optie. Lees deze blog vooral als iets wat niet hoeft, maar zou kunnen gebeuren. Om voorbereid te zijn op tegenslagen, of om hoop te putten uit feit dat je niet de enige bent.

Ik heb superveel gehad aan contact met andere SCDS’ers. Ik ben ze daar erg dankbaar voor en als ik op mijn beurt anderen weer kan helpen doe ik het graag. Heb je een SCDS diagnose gehad en wil je contact ? dat kan via patrick@scds.nl of via de besloten groep op Facebook : SCDS Nederland Support Groep

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *