(31) infectie van de operatiewond

De operatiewond was tot nu toe toch wel het succesverhaal van mijn herstel. In tegenstelling tot mijn evenwicht herstelde de wond voorspoedig en volgens verwachting. Littekenvorming was ook erg beperkt en het ziet er allemaal heel mooi uit.

Echter. Gisterochtend voor het eerst een gevoel dat een deel van het litteken pijnlijk en wat opgezwollen voelde (kleine cm). Gisteravond bleek dat er ook wondvocht uit kwam en vanochtend nog steeds. Daarom vanochtend toch maar weer naar het ziekenhuis/ huisartsenpost. Inderdaad bleek de wond geïnfecteerd of ontstoken. Mogelijk is de huid van bovenaf te snel dichtgegroeid en is de ruimte eronder gaan ontsteken. Dokter heeft er wat pus uit geknepen en met een mooie pleister mocht ik weer naar huis. De komende dagen moet ik dit schoonmaken en goed in de gaten houden of het niet erger wordt. Of dit nu enkel de huid betreft of dat er een oorzaak bij het gezaagde bot daaronder kán liggen werd me helaas niet duidelijk. De arts wist me alleen te vertellen dat het meest waarschijnlijke gewoon de huid- infectie betreft. Maar maandag ga ik toch maar even bellen met AZM. 

25-7

Gebeld met arts van AZM. Uiteraard lastig omdat ze de wond niet kan bekijken, maar het lijkt waarschijnlijk dat de onderhuidse hechtingen wat opspelen. Die horen vanzelf op te lossen, maar soms reageert een patiënt er niet goed op. Ik heb inmiddels ook een tweede plekje op het litteken waar wondvocht uitkomt. En zwelling is nu over een breder vlak merkbaar. Daar was ik nu net vanaf dus het voelt als een flinke stap terug. Maar: Als het goed is mag dit maximaal een week duren. Als het morgen nog verslechtert ga ik weer aan de antibiotica en heb ik donderdag weer overleg met de KNO arts. 

Eén gedachte over “(31) infectie van de operatiewond”

  1. Oh jeetje. . . Dit is klote zeg. Dat is nou wel het laatste wat ik nu nog zou verwachten. Zal voor jou ook gelden.

    Idd, AZM bellen. Sterkte lieve schat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *